Психологи закладів, які надають соціальні послуги у громадах області, взяли участь у 2-денному тренінгу з профілактики суїцидів, який у м. Вінниці провів кризовий психолог, тренер Богдан Руденко.

Доступ до навчального тренінгу за програмою професійної підготовки фахівців з гейткіпінгу та превенції суїцидів у громадах став можливим завдяки проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров'я», який реалізується Центром психічного здоров'я Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) спільно з Університетською клінікою Акерсхус (Норвегія) та Громадською організацією «Асоціація фахівців з розв'язання конфліктів та соціальної та психологічної підтримки «Слова допомагають».

Учасники тренінгу отримали знання та навички, необхідні для надання психологічної підтримки особам у суїцидальній кризі; покращили свої уміння розпізнавати ознаки суїцидальної поведінки, попрацювали над формуванням навичок ведення розмови з людьми у суїцидальній кризі, розробкою плану безпеки для осіб з суїцидальними думками та орієнтуванням їх до необхідних ресурсів та служб допомоги.

Підвищення обізнаності із профілактики суїциду сприятиме посиленню готовності місцевих громад до планування і надання послуг кризової підтримки на місцевому рівні, підвищенню ефективності механізму перенаправлення, зміцненню навичок психологічного відновлення та загального рівня життєстійкості у громаді.

Дякуємо за професіоналізм та співпрацю Богдану Руденку.

03