В сучасному світі поняття сімейних цінностей часто буває спотворено. Раніше сім’я, її цілісність і міцність цінувалася понад усе. Вона будувалася на повазі і взаємодопомозі, на передачі життєвих принципів і досвіду молодому поколінню.

Зараз, на жаль, багато сімей розлучаються через дрібниці, люди не вміють прислухатися та поступатися один одному. Особисті інтереси стоять вище сімейних. А що ж, власне, таке сімейні цінності? До сімейних цінностей можна віднести загальний світогляд, тобто точку зору на життя, побут, виховання дітей, релігію і т. д. Також розподіл ролей в сім’ї – кожен повинен бути на своєму місці: тато, мама, діти. Ніхто з родини не повинен перекладати свої обов’язки на інших членів. Ще до сімейних цінностей можна зарахувати традиції і правила поведінки. Сімейні цінності – це все, що нас об’єднує, все, що ми готові відстоювати і захищати.

Недарма сім’ю називають осередком суспільства. Вона дійсно покликана виховувати гідних членів того самого суспільства, прищепити їм норми моралі та орієнтири. У кожній родині, безумовно, свої цінності, вони не можуть бути однаковими у всіх. Якщо сім’я здорова і міцна, вона обов’язково дасть своїм членам все необхідне для гідного життя і завжди буде підтримкою та опорою в складних життєвих ситуаціях.

Саме з сім 'ї людина іде у світ та несе в нього своє серце, наповнене добротою і любов'ю, відчуттям краси і справедливості. Саме з родини несе вона у світ правду, чесність, віру, традиції та звички і передає їх з покоління в покоління. Тож бережімо найцінніше – наші сім’ї!

01