Фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб провели інформаційно-просвітницьку естафету «Маршрут здоров’я». Гра відбулася у Якушинецькій територіальній громаді в рамках заходів, приурочених Міжнародному дню захисту дітей.

Захід організовано з метою запобігання шкідливим звичкам, попередження онлайн насильства серед дітей та підлітків, формування у них навичок здорового способу життя та ненасильницького спілкування в Інтернеті.

В естафеті взяли участь 5 команд, які з певним інтервалом часу рухались між тематичними станціями – «Стоп паління», «Стоп алкоголь», «Стоп наркотик», «Стоп ВІЛ» та «Безпека в інтернеті».

В ході гри з учасники заходу в інтерактивній формі обговорили питання небезпеки вживання алкоголю і наркотиків, тютюну та електронних цигарок, наслідки необміркованої поведінки, шляхів уникнення передачі ВІЛ-інфекції та безпечного спілкування в Інтернеті. У кожної дитини була можливість отримати відповіді фахівців на питання, які її цікавили.

На усіх станціях учасники заходу проходили тест на перевірку знань за кожною з тем. За правильні відповіді команди отримували жетони, за кількістю яких визначено команду переможців та рейтинг команд. Усі учасники заходу отримали призи відповідно до зайнятих місць.

Захід відбувся за участю членів обласної робочої групи з питань взаємодії структур, дотичних до подолання насильства щодо дітей в Інтернеті в рамках проекту ЄС «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в інтернеті», який впроваджує консорціум громадських організацій, а саме: Український фонд «Благополуччя дітей», ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та LHSI «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров'я», за фінансової підтримки Європейського Союзу.

1