Протягом періоду від 2014 до 2020 року Вінницька область активно реалізовувала концепцію щоквартальних груп зустрічей для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів та піклувальників. Це стало ефективним механізмом обміну досвідом та підтримки сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

З метою відновлення груп зустрічей у кожній територіальні громаді Вінницьким обласним центром соціальних служб започатковано проведення циклу навчань для фахівців та психологів, які надають соціальні послуги таким сім’ям.

30 травня 2024 року методист відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Ірина Пригалінська провела онлайн навчання на тему: «Проведення тематичної групи зустрічей «Розпорядок дня».

Близько 100 учасників отримали інформацію щодо цінності розпорядку дня як інструменту упорядкування та планування часу, формування звичок та розподілу обов’язків для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, а також для їхніх сімей та дітей, які в них виховуються.

Крім того, учасники ознайомились із результатами проведення попередньої групи зустрічей на тему: «Формування сімейних цінностей», а також обмінялися досвідом, який отримали завдяки цій формі роботи.

У навчанні взяли участь працівники центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, які розуміють важливість соціального супроводу сімей, готові об'єднати зусилля в організації та проведенні груп зустрічей у кожній територіальній громаді.

2